top of page

Hoe kies ik een halsband die bij mijn hond past?

In deze blog leg ik je uit waarom een halsband een fijn hulpmiddel is, welke soorten halsbanden er zijn en welke halsband het beste bij welk type hond past.
Wil jij graag een halsband aanschaffen voor je hond, maar weet je niet wat je moet kiezen? Bij ons kan je verschillende soorten halsbanden laten maken. Hier vindt je een overzicht van de standaard producten die ik maak, maar je kan ook contact met mij opnemen indien je niet kan vinden wat je zoekt.


Wanneer je een halsband zou willen introduceren bij je puppy, is het handig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Zo kan je pup wennen aan de halsband en leren dat het iets leuks is, in plaats van iets vervelends. Zorg er wel voor dat je in het begin in de buurt blijft wanneer je pup een halsband draagt, zo kan je ongelukken voorkomen. Een halsband is eigenlijk niet bedoeld om de gehele dag gedragen te worden door een pup of een wat oudere hond.


De voordelen van een halsband


Een van de voordelen van een halsband is dat het alléén om de hals van de hond zit, je hond heeft hierdoor totale bewegingsvrijheid. Er zijn daardoor geen plekken die het bewegen belemmeren of die gaan schuren. Een halsband is daarnaast een stuk kleiner in oppervlak, dit verkleint de kans dat je hond tijdens het wandelen ergens in blijft haken. De hals van een hond is een gevoelige plek, dit is voor veel honden een voordeel omdat ze sneller zullen begrijpen wat je van ze verwacht. Onze hond snapt niet wat wij bedoelen wanneer we een tuigje gebruiken, hier gaat hij heel erg in hangen en de focus ligt totaal niet bij ons. Wanneer wij een halsband omdoen, loopt hij aan een losse lijn mee en kunnen we met kleine ingreepjes aangeven waar we heen willen, zonder getrek.


Het voordeel van de halsbanden van WoefDesign is dat de bandjes extra licht zijn. Door het lichte maar toch sterke materiaal zit het de hond niet in de weg. Omdat de band op maat gemaakt wordt voor jouw hond zal het perfect aansluiten om je hond zijn hals waardoor de kans op ergens vast blijven zitten nog kleiner is.
1. Halsband met musketonsluiting


De halsband met musketonsluiting, de halsband basic in onze webshop, is gemaakt van touw met een dikte van 8 mm of 10 mm. Deze halsband is volledig op maat gemaakt naar de dikte van de hals van de hond. Deze halsband zal dus altijd perfect zitten bij de hond waar deze voor gemaakt is.


Daarnaast kan deze halsband volledig naar wens samengesteld worden! Er kan gekozen worden voor zilver, goud of zelfs roségoude ringen en musketon. Daarnaast is er keuze uit verschillende kleuren touw en afwerking. De halsband kan dus helem


aal naar jouw wensen worden gemaakt!


Dit model is geschikt voor elk type hond. De halsband zal niet afgaan zonder dat je hem zelf los klikt, dit model is dan ook ideaal te gebruiken bij honden die in training zijn of (nog) niet altijd heel goed luisteren!"Deze halsband zal dus altijd perfect zitten bij de hond waar deze voor gemaakt is."

2. ID halsband


De ID halsband is een loshangende halsband die over het hoofd van de hond geschoven kan worden. Deze halsband is ideaal voor honden die vaak loslopen en aan de ring kan een ID penning gemaakt worden. Dit maakt de halsband daarmee ook voornamelijk geschikt voor honden die wat volwassener zijn en verder in de training zijn.


Ook dit model kan compleet naar wens samengesteld worden! De ID halsband kan op dit moment op aanvraag gemaakt worden, ben je benieuwd? Vul dan even het contactformulier in!


3. De sliphalsband


De sliphalsband wordt over het hoofd van de hond geschoven. Er wordt gebruik gemaakt van een knoopstop die wordt afgestemd op de exacte halsomvang van jouw hond, waardoor de hond niet gewurgd wordt wanneer hij trekt. De halsband zal losjes om de hals hangen wanneer er geen druk op de lijn wordt uitgeoefend.


Dit model wordt voornamelijk gebruikt voor honden die wat meer trekken. De halsband zal ervoor zorgen dat je hond wat makkelijker te corrigeren is en dus sneller leert om zich rustiger te gedragen. Dit model wordt ook veel gebruikt tijdens trainingen of wanneer er gesport wordt met de hond, zo blijft de aandacht wat makkelijker bij jou en de halsband gaat makkelijk om en af.


Dit model kan ook volledig naar wens samengesteld worden. De sliphalsband kan op dit moment op aanvraag gemaakt worden, ben je benieuwd? Vul dan even het contactformulier in!Maatwerk


Iedere hond is anders en heeft dus ook een andere halsband nodig. Bij WoefDesign is alles maatwerk wat het makkelijk maakt om tot de juiste halsband voor jouw hond te komen!

  • De halsband basic is eigenlijk voor iedere hond geschikt.

  • De ID halsband is meer voor honden die wat verder in de training zijn en makkelijker los kunnen en mogen lopen.

  • De slip halsband is voor honden die snel onrustig zijn en trekken of juist voor honden die vaak een halsband aan/uit hebben tijdens bijvoorbeeld een training of een wandeling.
Nog vragen?


Ben je er nog niet helemaal uit of heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Ik help je graag verder!

Stuur gerust je bericht in via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@woefdesign.nl

Comments


bottom of page